Sinaxa Stareţilor și Stareţelor Mănăstirilor din Cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

 

EUN_6136_измен.размер

La finele zilei de marți, 31 martie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a întrunit toţi stareţii şi stareţele mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei noastre în incinta Centrului Eparhial din orașul Ungheni.

Președintele Departamentului Eparhial Mănăstiri și Viață monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța) a raportat Ierarhului despre respectarea programului liturgic din Postului Mare, propus de Stăpîn şi obligatoriu, pentru toate mănăstirile din cuprinsul Eparhiei noastre.

S-a discutat vizavi de Circulara Patriarhală în care se menționează ca în data de 9 mai, ora 12.00 în timp de 15 minute să fie sunate clopotele ca minut de reculegere pentru cei care au murit în al doilea război mondial spre apărarea patriei.

În cadrul adunării au fost abordate probleme spirituale dar și de ordin administrativ, apărute pe parcursul timpului, de la ultima adunare și până acum, luându-se și anumite decizii.

Spre final s-a luat decizia ca a treia zi după Paști să fie organizată slujbă praznicală la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț.

La final Preasfinția Sa, a felicitat pe toți cu marea sărbătoare a Învierii Domnului dăruind tuturor stareților și starețelor cîte o cruce cu pietre scumpe totodată împărțindule Pastoralele pentru sărbătoarea Învierii.

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes