Președintele Departamentului Eparhial Mănăstiri și Viață monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța) a luat parte la Adunarea Extraordinară a Stareţilor și Stareţelor Mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, întrunită de Chiriarh

EUN_5232_новый размер

 

    Sîmbătă, 14 martie 2015, după oficierea Sfintei Liturghii la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din satul Răciula, raionul Călăraşi, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a întrunit toţi stareţii şi stareţele mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei noastre într-o Adunare Extraordinară.

Președintele Departamentului Eparhial Mănăstiri și Viață monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța) a raportat Ierarhului despre respectarea programului liturgic din Postului Mare, propus de Stăpîn şi obligatoriu, pentru toate mănăstirile din cuprinsul Eparhiei noastre.

În cadrul adunării au fost abordate probleme spirituale dar și de ordin administrativ, apărute pe parcursul timpului, de la ultima adunare și până acum, luându-se și anumite decizii.

Preasfinția Sa, a menționat încă o dată că monahul este un ostaș al lui Hristos, care stă la strajă în apărarea sufletelor celor din lume adică a mirenilor, de aceea călugării au datoria sfîntă de a fi mereu în rugăciune mai ales acum în perioada Sfîntului și Marelui Post îndemnînd stareţii la mai multă nevoinţă.

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes