Sfînta și Dumnezeeasca Liturghie în cinstea Marelui Praznic al Botezului Domnului la Mănăstirea „Înălțarea Domnului” Hîrjauca

DSCN2205_измен.размер

 

Sărbătoarea închinată Botezului Domnului Iisus Hristos a fost cinstită astăzi şi la Mănăstirea „Înălțarea Domnului” Hîrjauca.

Președintele Departamentului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală și stareț al acestei mănăstiri, Arhimandritul Kiril (Braguța) a oficiat Sfânta Liturghie și Agheazma Mare înconjurat de slujitorii mănăstirii obștea monahală și credincioșii veniți la rugăciune.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie binecuvântată, Părintele Stareț a menționat: “Deschis este astăzi cerul și din nou Duhul Sfânt se pogoară deasupra apelor și Dumnezeu Îl mărturisește pe Fiul Său. Dacă ar fi deschiși ochii noștri sufletești și dacă urechile noastre ar putea să audă glăsuirile îngerești, am vedea pe Fiul lui Dumnezeu stând printre noi și am auzi glasul lui Dumnezeu vestind dumnezeirea Mântuitorului lumii. Să ne rugăm neîncetat și să mulțumim permanent Sfintei Treimi pentru darul vieții și să orânduim viața noastră după Legea lui Hristos”.

Credincioşii veniţi de la primele ore ale dimineţii au aşteptat, cu răbdare, momentul cel mai important: sfinţirea Aghiasmei Mari.

Botezul lui Hristos în apa Iordanului săvârşit de Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, se mai numește și Teofanie sau Epifanie, adică Arătarea Fiului lui Dumnezeu.

La vârsta de 30 de ani, Mântuitorul Iisus Hristos primeşte botezul de la Ioan şi este arătat de Dumnezeu Tatăl ca fiind Fiul Său cel iubit. Unul din scopurile pentru care Hristos S-a botezat a fost acela de a Se face model pentru noi, căci viaţa noastră duhovnicească începe prin Taina Botezului, aşa cum lucrarea de mântuire a lumii a început prin Botezul lui Hristos, după care au urmat toate celelalte, adică Pătimirile, Răstignirea, Învierea şi Înălţarea.

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes