Sinaxa Stareților și Starețelor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

3

În după-amiaza zilei de duminică, 31 ianuarie 2016,cu binecuvîntarea Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, toţi stareţii şi stareţele mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei noastre s-au întrunit într-o Adunare Extraordinară în incinta mănăstirii „Cuvioasa Parascheva” Hîncu.

Adunarea a fost prezidată de Președintele Departamentului Eparhial Mănăstiri și Viață monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța).

De această dată stareţii şi stareţele mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni s-au întrunit îngrijoraţi fiind de cele ce se întâmplă în sânul credinţei noastre ortodoxe, de hotărârile ce sunt luate de către unii ierarhi şi Biserici Autocefale, dar în mod deosebit de desfăşurarea Sfântului şi Marelui Sinod, care va avea loc la Academia Ortodoxă din Creta, în perioada 16 – 27 iunie 2016.

În cadrul întrunirii a fost întocmită o adresare Preasfințitului Episcop PETRU, și o rezoluție cu semnăturile Stareților și Starețelor potrivit căreia suțin raportul Protopresbiterului Theodoros Zissis, Profesor Emerit al Facultăţii de Teologie a Universităţii Aristoteliene din Tesalonic, cu tema „SFÂNTUL ŞI MARELE SINOD AL BISERICII ORTODOXE. Se cuvine să sperăm sau să fim neliniştiţi? ” care este şi rezoluţia simpozionului internaţional teologic cu tema „Sincretismul interreligios” ce s-a desfăşurat în municipiul Chişinău în perioada 21-22 ianuarie 2016.

Pentru a vedea Adresarea şi Rezoluţia cu semnături apăsaţi  AICI!

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes