Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a întrunit toţi Stareţii şi Stareţele mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei noastre într-o Adunare Extraordinară

EUN_0691_новый размер

    Luni, 15 februarie 2016, după oficierea Sfintei Liturghii la biserica „Întîmpinarea Domnului” din cartierul tinereți, orașul Ungheni, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a întrunit toţi stareţii şi stareţele mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei noastre în frunte cu Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța), într-o Adunare Extraordinară în incinta mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din or. Ungheni.

În cadrul adunării au fost abordate întrebări spirituale dar și de ordin administrativ, apărute pe parcursul timpului, de la ultima adunare și până acum, luându-se și anumite decizii.

La fel ca și în anii precedenți Ierarhul a propus un programu liturgic din Postului Mare, obligatoriu, pentru toate mănăstirile din cuprinsul Eparhiei noastre.

Preasfinția Sa, a menționat încă o dată că monahul este un ostaș al lui Hristos, care stă la strajă în apărarea sufletelor celor din lume adică a mirenilor, de aceea călugării au datoria sfîntă de a fi mereu în rugăciune mai ales acum în perioada Sfîntului și Marelui Post îndemnînd stareţii la mai multă nevoinţă.

Spre final s-a luat decizia ca toate mănăstirile din cuprinsul Eparhiei noastre să i-a parte la Drumul Crucii, în Vinerea Patimilor, din centrul oraşului Nisporeni continuînd calea până la chiscul ostaşului, unde se află mănăstirea cu hramul ,,Sf. Voievod Ştefan cel Mare” şi ,,Crucea Neamului”.

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes