Preşedintele Departamentului Eparhial, Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Arhimandritul Kiril (Braguţa) a luat parte la Slujba Arhierească din satul Dereneu, raionul Călăraşi

EUN_4748_новый размер

 

Sîmbătă, 25 iulie 2015, la invitaţia parohului bisericii din satul Dereneu, raionul Călăraşi, Preşedintele Departamentului Eparhial Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguţa), a luat parte, alături de Chiriarhul locului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la Sfînta şi Dumnezeeasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea dată.

În dimineața zilei Preasfinţia Sa, a fost întîmpinat după tradiţia locală, la marginea satului de călăreţi şi condus pînă la biserică unde a fost aşteptat de Protopopul Circumscripţiei Călăraşi, Protoiereul Grigorie DODON, parohul bisericii Protoiereul Florin MARIN, primarul Dna Elena OASERELE, doamna proteasă şi creștinii din localitate.

Alături de Ierarh au coliturghisit un sobor ales de preoți și diaconi, printre care, Preşedintele Departamentului Eparhial Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguţa), Protopopul Raionului Călăraşi, Protoiereul Grigorie DODON, Stareţul mănăstirii Hîrbovăţ, Egumenul SPIRIDON (Marin) şi Duhovnicul mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din oraşul Ungheni, Arhimandritul PANTELIMON (Mateevici). Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul de Preotese, dirijat de Dna Iozefina VIZITIU (Gajim).

Sfînta şi Dumnezeeasca Liturghie a fost anticipată de Rugăciunile de sfinţire a bisericii şi a două icoane cu chipul Sfîntului Ierarh Nectarie de la Neghina şi Sfîntul Efrem cu părticele din moaştele sfinţilor care au fost aduse cu binecuvîntarea Preasfinţitului Episcop PETRU, şi vor rămîne pentru totdeauna aici în biserică.

În timpul vohodului mic parohul bisericii Protoiereul Florin MARIN, a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfînta Liturghie cu Sfintele Uşi deschise pînă la Heruvic, pentru meritele, sîrguința și munca depusă în dezvoltarea parohiei cîrmuite.

După citirea pericopei evanghelice Preasfinţia Sa, a ţinut un cuvînt de învăţătură povestind creştinilor din minunile şi proslăvirea Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni cu Trei Mîini care astăzi se sărbătoreşte.

După oficierea Sfintei Liturghii, Ierarhul însoțit de soborul de preoți și diaconi slujitori au săvîrșit tradiţionalul înconjor al bisericii urmat de un Te Deum de mulțumire la finele căruia ctitorii şi binefăcătorii bisericii din localitate au fost decoraţi cu Medalii Eparhiale şi Diplome Arhiereşti.

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes