În ziua pomenirii Sfîntului Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski, Președintele Departamentului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul Kiril (Braguța) a luat parte alături de Chiriarhul locului la Slujba Praznicală în Catedrala Episcopală din Ungheni, care își Sărbătorește Hramul

EUN_7761_измен.размер

 

  Sîmbătă, 6 decembrie 2014, Catedrala Episcopală din orașul Ungheni s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a-și sărbători ocrotitorul ceresc, pe Sfântul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski.

Serviciul divin a fost săvârșit de Chiriarhul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Preasfințitul PETRU, înconjurat de un ales sobor de preoți şi diaconi, precum şi slujitori ai Episcopiei noastre.

Alături de Preasfinţia Sa, au conliturghisit omagiatul zilei acesteia Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopului, Arhidiaconul DOMETIAN (Redco), Preşedintele Departamentului Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Arhimandritul CHIRIL (Braguţă), și toți duhovnicii mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Eparhiei noastre.

În timpul vohodului mic, pentru munca sârguincioasă şi activitatea rodnică în cadrul mănăstirii „Sf. Voievod Ștefan Cel Mare” din Nisporeni, Preasfinţia Sa, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a decorat duhovnicul mănăstirii sus numite Arhimandritul ZOSIMA (Matei),  cu dreptul de a sluji Sfînta Liturghie cu sfintele uși deschise pînă la rugăciunea Tatăl Nostru.

După citirea pericopei evanghelice cu binecuvîntarea Preasfinției Sale, Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, a ținut un cuvînt de învățătură  în care a vorbit despre viața Sfântului Mare Kneaz Alexandru Nevski, impactul personalității și activității Sale în dezvoltarea și răspândirea creștinismului, dar și despre viața Sa minunată, demnă de urmat de fiecare dintre noi.

La finele sfintei liturghii creştinii au primit cuvinte de învățătură de la chiriarhul lor, care le-a vorbit din viaţa Sfântului Binecredincios mare Kneaz Alexandru Nevski, aducând la cunoştinţă despre marea tărie a credinţei a acestui sfânt, rugând creştinii să nu cadă în mrejele şi ispitele care vin de la vrăjmaşul neamului omenesc, ci să-şi poarte cu demnitate şi credinţă crucea care le-a fost dată.

Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, s-a oficiat înconjorul catedralei, citind conform tradiției, “Evangheliile Învierii” citindu-se și rugăciunea pentru începerea lucrărilor de construcției după care s-a stropit cu apă sfințită locul viitoarei Catedrale.

La final Chiriarhul a adresat cele mai sincere urări de bine și sănătate Secretarului Eparhial, Protoierului Vadim COROSTINSCHI, cu ocazia zilei de naștere, după care Preşedintele Departamentului Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Arhimandritul CHIRIL (Braguţă), din numele tuturor duhovnicilor și numeroși creștini au dăruit Ierarhului buchete de flori cu ocazia Hramului Catedralei.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes