Adunarea Generală a Duhovnicilor Mănăstirilor și Protopopiatelor Din Cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

EUN_7800_измен.размер

 

    Sîmbătă, 6 decembrie 2014.  În a doua jumătate a zilei Preşedintele Departamentului Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Arhimandritul CHIRIL (Braguţă)  a luat parte la şedinţă tuturor duhovnicilor mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, convocată de Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

Astfel după încheerea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni la Centrul Eparhial, a avut loc Adunarea duhovnicilor din mănăstirile și protopopiatele Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, în cadrul căreia s-au abordat mai multe subiecte ce ţin de latura duhovnicească a clericilor, monahilor, monahiilor și ascultătorilor.

  • Chemarea preotului de a fi un îndrumător direct al credincioşilor.
  • Rolul preotului nu va fi complet, dacă se va mărgini numai la primirea mărturisirii şi la dezlegarea penitenţilor de păcate, el trebuie să indice şi regimul potrivit fiecăruia, în scopul ca viaţa harică restabilită, să se menţină şi să se dezvolte, pentru ca astfel să se asigure înaintarea penitenţilor în virtute şi în perfecţiune.
  • Înfăţişarea preotului în activitatea sa ca: iconom sau administrator al tainelor dumnezeieşti (I Cor.IV,1) şi împreună lucrător sau colaborator al lui Dumnezeu (I Cor.III,9).
  • Rolul preotului de a supraveghea asupra religiozităţii enoriaşilor şi a lucra pentru dezrădăcinarea obiceiurilor rele şi a imoralităţii.
  • Preotul trebuie să fie ca un model viu care este chemat să călăuzează pe calea perfecţiunii şi trebuie să aibă următoarele valori: sfinţeniamoralitatea şi evlavia.
  • Despre îndreptarea prin învăţătură, mustrare, mângâiere şi încurajare, a celor care vin la spovedanie, .

Corectitudinea aplicării canonului de pocăinţă şi secretul Tainei Spovedaniei.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes