Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la manastirea „Sf. Cuv. Parascheva”, Hîncu, a fost adusă pentru prima dată spre închinare o părticică din Brîul Maicii Domnului. Doritorii vor putea să se închine acestor sfințenii pînă la data de 31 iulie 2012, în Biserica „Sf. Cuv. Parascheva” de pe teritoriul mănăstirii. Brîul Maicii Domnului a fost țesut de însăși Maica Domnului. După Adormirea Sa, Aceasta l-a daruit Sf. Apostol Toma, în timp ce era adus prin vazduh în locul unde Ea fusese înmormântată. Pînă în secolul patru, Brîul s-a păstrat la Ierusalim. După ce fiul împăratului Teodosie cel Mare, Arcadie a fost salvat miraculos de la înec în anul 380, de însăși Maica Domnului, împaratul Teodosie a adus Brîul la Constantinopol. Aici a fost păstrat în mai multe biserici printre care și cea numită Vlaherna apoi în biserca „Sf. Sofia” din Constantinopol. Împărăteasa Zoe, soția lui Leon cel Întelept vindecată de duh necurat cu puterea Cinstitului Brîu la cusut cu fir de aur, forma în care se păstrează și astăzi. În secolul al VIII-lea, trimișii regelui bulgar i-au Brîul de la Constantinopol si-L dăruiesc mănăstirii Vatoped, muntele Athos.
De-a lungul vremii, Brîul Maicii Domnului a vindecat nenumarați bolnavi, în special de cancer și a ajutat să nască femei care nu puteau avea copii. Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul brîului a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se păstrează Brîul Maicii Domnului. De asemenea, cinstitul Brîu a facut să înceteze diferite epidemii: în anul 1813, Brîul Maicii Domnului a fost adus în Țara Românească pentru îndepărtarea ciumei; în anul 1871 sultanul turc a adus Brîul în țara sa pentru îndepărtarea holerei; în anul 1894 Brîul a fost adus la Kios, pentru a înlătura epidemia care lovise plantațiile de lămîe și portocale.
În anul 2001 Brîul Maicii Domnului s-a aflat la Iași unde I s-au închinat și L-au cinstit prin rugăciuni peste un milion de credincioși. În anul 2011 a fost adus la Moscova unde de asemenea a săvîrșit multe minuni.
„BUCURĂ-TE, CEEA CE ALINI SUFERINTELE”
În decursul vremii, acest odor al Maicii Domnului a săvîrșit minuni cu mulți din cei care s-au atins de El și a vindecat nenumărați bolnavi.Tămăduirea acestora se face și pînă astăzi prin purtarea unor cingători(panglici) atinse de Sfîntul Brîu al Maicii Domnului.