Zi de hram la Mănăstirea „Înălțarea Domnului” Hîrjauca

DSCN2555_измен.размер

 

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi, 21 mai 2015, Înălţarea Domnului, ziua în care Mîntuitorul Iisus Hristos S-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în prezenţa Sfinţilor Apostoli, minunea avînd loc la 40 de zile de la Înviere Sa din morţi. Sărbătoarea Înălțării Domnului arată preamărirea cerească a Mîntuitorului Hristos care, ridicat prin Înviere la dreapta lui Dumnezeu, domnește ca Împărat. Spiritualitatea Înălțării se întemeiază pe speranță. Creștinii privesc la casa cerească ce-i așteaptă, trăind încă pe pământ în realitatea lumii noi în care domnește Hristos.

În ziua acestui mare praznic, Președintele Dpartamentului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală și starețul mănăstirii, Arhimandritul KIRIL (Braguța) împreună cu un sobor de preoți și diaconi, au oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea „Înălțării Domnului” Hîrjauca, care își sărbătorește hramul.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele stareț a ținut un cuvînt de învățătură adresat pelerinilor veniți la rugăciune „Hristos S-a înălţat! Iată-ne astăzi în Biserica lui Dumnezeu în ziua care este socotită printre praznicele Împărăteşti,Înălţarea DomnuluiPraznicele Împărăteşti sunt numite aşa pentru că sunt spre slava lui Dumnezeu, slava lui Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. Însă, după cum a spus filosoful român Constantin Noica, că nicăieri nu este vorba mai mult despre om decât acolo unde se vorbeşte despre Dumnezeu şi că, de fapt, teologia este vorbire despre om, nu despre Dumnezeu, iată că astăzi praznicul acesta este închinat mai mult Omului.

La final oaspeții veniți la hramul mănăstirii au adresat Starețului mănăstirii și obștii monahale cuvinte de felicitare urînd sfintei mănăstiri prosperare, atît pe plan duhovnicesc cît și material.

free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes