Arhimandrit Kiril (Braguţa)

Ahimandrit KIRIL (Braguţa Viorel Vasile) – Născut la 30 octombrie 1979, în satul Bumbăta r-nul Ungheni, din părinţii creştini, Vasile şi Tamara Braguţa, de unde sa şi născut dragostea faţă de Dumnezeu şi biserică.
1994 – absolveşte şcoala medie din satul natal. Tot în acest an, dimpreună cu parohul bisericii din sat, protoiereu GHEORGHE Timuţa, pleacă în pelerinaj la Mănăstirea Sfintei Înălţări a Domnului Noul-Neamţ, s. Chiţcani, unde şi rămâne ca ascultător.
1995-1996 – sânt anii dedaţi ascultării la rizniţa mănăstirii. Timpul petrecut în mănăstire ca frate nu sa mărginit doar la ascultare, ci între anii 1995 – 1997 face şcoala duhovnicească la Bender.
22 decembrie 1997 cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Vladimir Mitropolit al Chişinăului şi a întregei Moldove, Ieromonahul Pahomie (Jugănaru), este numit stareţ al Mănăstirei „Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel” din s. Bocancea, r-nul Sângerei, iar ascultătorul Viorel Braguţa econom al mănăstirei.
În ziua de 31 ianuarie anul 1999 la Sfinta şi Dumnezeiasca Liturghie din catedrala Sf. Mare Muc. Teodor Tiron din or. Chişinău după hirotesia în treptele de citeţ şi ipodiacon, prin lucrarea Sfântului Duh, a fost hirotonit în treapta de diacon. Pe data de 3 aprilie al aceluiaşi an hirotonit ca preot (celibatar) la Sfinta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica Sfântul Lazăr din or. Chişinău. Pe data de 20 februarie 2000 este tuns în călugărie de către stareţul Mănăstirii  “Sfintilor Apostoli Petru şi Pavel“ Arhimandrit PAHOMI, cu numele de Kiril în cinstea Sfântului Kiril al Alexandriei.
26 octombrie 2002 pentru activitatea sârguincioasă spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova, clericul mănăstirii “Sfintilor Apostoli Petru şi Pavel“ din s. Bocancea, ieromonahul Kiril (Braguţa) este decorat de către Înalt Prea Sfinţitului Vladimir Mitropolit al Chişinăului şi a întregei Moldove, cu dreptul de a purta bederniţă  şi numit ca blagocin la mănăstirea sus numită.
Pe data de 12 septembrie 2003 decorat cu dreptul de a purta Cruce de Aur. In anul 2007 este avansat în treapta de Iegumen şi dreptul de a purta Paliţa, iar pe data de 28 septembrie 2008,  este decorat cu dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe.
4 decembrie 2011 la Mormântul Domnului din Ierusalim a fost ridicat în treapta de Arhimandrit de către Înalt Prea Sfinţitul Vladimir.
1998 – 2002 absolvit cursul complet al  Seminarul Teologic Chişinău
2006 absolvent al Universităţii de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova or. Chisinau, obţinând Diploma de licenţă .
20 decembrie 2011 numit ca stareţ la mănăstirea “Înălţarea Domnului” din s. Hârjauca, r-nul Călăraşi.
free counters
Powered by WordPress | Sinterklaas 2010 en 2010 Sinterklaas 2010. | oh oh valtho Barbie oh oh cherso, WPW and Free wordpress themes